Vi blev nyligen kontaktade av en kvällstidningsjournalist som skulle skriva en artikel om att gå ned 6 kg i vikt på två veckor, och ville ha våra insikter i ämnet.
Vi avböjde att delta, av skäl vi förklarar i avsnittet. Men! Löpsedlar i all ära, visst går det att tappa så mycket vikt på så kort tid. Det går till och med att tappa så mycket fettvikt, det vill säga inte bara en kombination av fettmassa, vätska och muskler – utan faktisk fettmassa.
Men är det rimligt? Och vad krävs?
I dag gör vi vårt bästa för att ge mer information och nyans än vad som ryms i en kvällstidningsartikel.
Hålltider:
- 00:00 – Försnack
- 09:30 – Dagens ämne: Är det rimligt att gå ned 6 kg på 14 dagar?
Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).
Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!
Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!
Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!
Relaterade länkar
Tidigare avsnitt av podcasten:
- Avsnitt 234: Myt eller sanning? Populära påståenden om kost och träning – del 1!
- Avsnitt 235: Myt eller sanning? Populära påståenden om kost och träning – del 2!
- Avsnitt 236: Det här önskar ni lyssnare – och vi två – göra mer eller mindre utav i träningen
Annat:
- Poddens RSS: http://styrkelabbet.libsyn.com/rss
- Styrkelabbet på iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/styrkelabbet/id1073697632
Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!
Det finns anledningar till varför många träningsmaskiner har råd om att kontakta läkare innan man börjar träna. Önskar mer information för hur man personifierar sin träning och hur går man till väga… vilka värden som kan behöva kollas upp ibland osv? Man behöver inte en dyr PT om man bara har lite koll på sin egen kropp
Ni nämner en Norsk studie i vilken man belastas hårt fysiskt. Det vore kul att veta mer om den. Har ni någon länk?