En sak som ibland är irriterande med styrketräning, är att mer inte alltid är bättre. För när saker inte går som de ska på gymmet, är den mest naturliga instinkten att göra mer, ta ut sig hårdare och förinta platån med viljans kraft. Inte att fundera på om man kanske tränar lite för hårt och borde löka lite mer under passen, för snabbare framsteg.
Ändå ser vi gång på gång att det senare alternativet kan vara det klokare alternativet. Åtminstone för många, men självklart inte alla. (Obligatorisk disclaimer.)
I dag pratar vi om en ny studie på basketspelande tonårstjejer, som fick styrketräna i två månader. Och gruppen som fick stanna flera reps från fail, fick genomgående bättre resultat på alla efterföljande tester av styrka, spänst, hastighet med mera.
Hålltider:
- 00:00 – Försnack
- 05:40 – Dagens ämne: Borde du stanna före fail om du vill bli starkare, snabbare och spänstigare?
Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).
Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!
Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!
Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!
Relaterade länkar
Tidigare avsnitt av podcasten:
- Avsnitt 235: Myt eller sanning? Populära påståenden om kost och träning – del 2!
- Avsnitt 236: Det här önskar ni lyssnare – och vi två – göra mer eller mindre utav i träningen
- Avsnitt 237: ”Så tappar du 6 kg på 14 dagar”, skriker löpsedeln – men är det rimligt?
Annat:
- Poddens RSS: http://styrkelabbet.libsyn.com/rss
- Styrkelabbet på iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/styrkelabbet/id1073697632
Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!
Tack for bra podd men vad heter denna studie?