Avsnitt 250: Behöver du periodisera din träning för att fortsätta bli starkare?

Vad är periodisering och är det något du ens behöver fundera på, när du försöker spränga platåer och bestiga Mount Gains?

Vi har släppt ett nytt träningsprogram för styrkelyft – Styrkelyft ABC – där vi periodiserar träningen i tre block: grundträning, specialisering och toppning. Och det väcker ju onekligen frågan om vi ens vet vad vi pysslar med.

Eller så här: Varför använder vi oss av periodisering som ett verktyg för att göra dig starkare, vad ser vi för för- och nackdelar med det, hur kan du själv tänka om du planerar din egen träning och är Styrkelyft ABC vårt bidrag till nästa års mello?

Det och mycket mer i dagens Styrkelabbet podcast!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 04:55 – Dagens ämne: Behöver du periodisera din träning för att fortsätta bli starkare?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!



1 svar på ”Avsnitt 250: Behöver du periodisera din träning för att fortsätta bli starkare?”

  1. Hej! Jag håller på att bygga upp (som de flesta andra gör eller har gjort de senaste månaderna) något form av hemmakontor, och har nyligen införskaffat ett höj- och sänkbart skrivbord. Alla verkar påstå att det bästa är att skifta mellan att sitta och att stå ungefär en gång i timmen, med pauser där man går en kort promenad på några minuter. Men vilken typ av ”stol” är bäst, och hur ska man sitta på stolen?

    Idag finns sadelstolar (med och utan ryggstöd), knästolar, vanliga (till formen i alla fall) kontorsstolar, pilatesbollar, och säkert hundra andra typer av stolar som jag inte hört talas om. Hur ska man sitta på dessa stolar? Har bland annat hört de motsägelsefylla råden man ska sitta med benen i 90-graders vinkel på pilatesbollar med fötterna i marken; och att man ska sitta med benen i kors utan att vidröra golvet med fötterna.

    När jag söker runt på nätet verkar det finnas massa olika artiklar skrivna av journalister med bristfälliga kunskaper som berättar varför just den senaste stols-trenden är bäst och kommer lösa alla dina hälsoproblem.

    Den ända artikeln på ämnet ”kontorsergonomi” som jag hittade på bloggen är en snart fyra år gammal artikel som Daniel skrev om sitt gångband.[0] Men artikeln nämner ingenting om hur man sitter.

    Vad vet vi, och vad vet vi inte? Vad är troligt, och vad är mindre troligt? Går Daniel fortfarande på gångbandet? Så många frågor!

    Hälsningar,
    En förvirrad hemmaarbetare

    [0] https://www.styrkelabbet.se/gangband-under-skrivbordet/

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.