Bonuspodd: Nadim Ghazale om fysiska och psykiska utmaningar som polis

Snut, crossfitter och känd från tv-shop! Nadim Ghazale kom till Sverige från Libanon som sjuåring. I dag är han kommunpolis i Borås, flitig deltagare i expertpanelen i Veckans brott på SVT, krönikör och engagerad samhällsdebattör.

Så vad har träningen fyllt för roll i hans liv, både som privatperson och i tjänsten? Vad krävs egentligen fysiskt för att klara polisutbildningens antagningskrav? Och hur jobbar han mot sina egna och andras fördomar, som både invandrare och polis?

Välkommen till första avsnittet i vår nya intervjuserie! Här planerar Philip och Sandrine att möta både väntade och oväntade gäster, för att prata om vilken roll träning, idrott och kost fyller i just deras liv – men också låta samtalet sväva iväg dit det bär.

Planen är att utveckla det här till en egen podd, men vi behöver din hjälp, kompis. Hur kan vi utveckla formatet? Vilka gäster vill du lyssna på? Och vad ska podden ens heta?

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 07:00 – Dagens gäst: Nadim Ghazale om fysiska och psykiska utmaningar som polis

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!



2 svar på ”Bonuspodd: Nadim Ghazale om fysiska och psykiska utmaningar som polis”

  1. Bra tankar du har, jag vill se poliser som jobbar nära barnen/ungdomarna där de bor, precis som kvarterspolisen gjorde. Endast så kan vi reducera kriminaliteten och samtidigt motverka exkludering. Vi måste agera solidariskt mot varandra. Det skall finnas flera vuxna i närheten av ungdomarna. Vuxna är förebilder! Od en kommentar till dinartikelmi expressen.

    Lycka till!

    /LennART

    Svara
  2. Hej Nadime! Bra tankar du har, jag vill se poliser som jobbar nära barnen/ungdomarna där de bor, precis som kvarterspolisen gjorde. Endast så kan vi reducera kriminaliteten och samtidigt motverka exkludering. Vi måste agera solidariskt mot varandra. Det skall finnas flera vuxna i närheten av ungdomarna. Vuxna är förebilder! Od en kommentar till dinartikelmi expressen.

    Lycka till!

    /LennART

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.