Det är fredag och efter ett litet midsommar-uppehåll förra veckan är jag nu tillbaka med ett fredagsrecept. Denna vecka bjuder jag på veganska proteinbars med smak av jordnötssmör och choklad. De är enkla att göra och smakar som kakdeg – med andra ord smakar de väldigt väldigt gott!
Variera smaken!
Det här är ett bra basrecept för veganska proteinbars, men var inte rädd att experimentera med olika smaker. Till exempel kan du använda ett annat nötsmör än jordnötssmör (cashewsmör är en personlig favorit!) och byta ut den hackade chokladen mot hackade nötter och/eller torkad frukt. Ärtprotein finns både neutralt och med smak, så prova gärna att variera även det!
Observera att länkarna till Gymgrossisten är affiliatelänkar.
Veganska proteinbars
receptet ger 3 stora bars
Du behöver:
- 34 g (2 msk) jordnötssmör
- 100 g (drygt 1 dl) mandelmjölk (eller annan mjölk)
- 40 g (strax under 1 dl) ärtprotein
- 33 g (3/4 dl) havremjöl
- 17 g (1/2 dl) jordnötsmjöl
- 23 g (2 msk) sukrin gold
- 20 g choklad, hackad
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser, förutom chokladen, i en bunke. Börja med 1 dl mjölk och tillsätt tills du tycker konsistensen är bra.
- Tillsätt den hackade chokladen och arbeta in.
- Dela upp degen i tre lika stora delar och forma till bars. Lägg på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen några timmar.
Näringsvärde per bar: 236 kcal || 18 g protein || 12 g kolhydrater || 11 g fett
Hur länge håller sig dessa i kylen? Kan man göra i förväg och förvara i kylen eller frysa in?
Nu ser jag inte hela receptet utan bara där du nämner att man ska ha hackad choklad och mandelmjölk, tror att resten av receptet försvunnit från sidan!
Hej! Nej, hela texten med det fullständiga receptet syns.